Hemophilia B: Poziv na učešće u savjetodavnim sesijama zajednice (C.A.B.) pri EHC-u.

Ovom prilikom vam prosljeđujemo poziv od naše Fione Brennan iz Evropskog Hemofilija Konzorcija.

Poštovani članovi Udruženja za Hemofiliju Bosne i Hercegovine,

Nadam se da ste dobro 😉

Kao što možda već znate, EHC je počeo organizirati Savjetodavna tijela zajednice (CAB), te se pripremamo za naš drugi CAB u narednim sedmicama! Trenutno prikupljamo našu ekipu i sudionike, i trebamo pronaći pacijente 18+ sa hemofilijom B koji bi bili voljni sudjelovati.

Pacijent treba govoriti tečno engleski jezik, a predviđeno vrijeme angažmana je otprilike 4.5 sati tokom 2 sedmice – 19. i 21. septembra od 18:00 do 19:30 po srednjoevropskom vremenu (CET), te 27. i 28. septembra od 18:00 do 19:30 CET.
Također, postoji preliminarna ‘obuka’ koja će trajati 1 sat – datum će biti naknadno potvrđen. Svi sastanci će se održavati virtuelno, a sudionici će biti nadoknađeni za svoje učešće. Predložena tema ovog CAB-a biće perspektive pacijenata sa hemofilijom B iz različitih evropskih zemalja.

Dnevni red će uključivati njihove putanje kroz liječenje i trenutna iskustva sa terapijama, kao i njihova prepoznavanja aktuelnih nedostataka u liječenju i njihova saznanja o novim terapijama, posebno genskoj terapiji. Rasprave CAB-a također će obuhvatiti istraživanje budućih potreba i prioriteta pacijenata, kao i način na koji Regeneron i farmaceutske kompanije uopće mogu najbolje podržati ovu rastuću pacijentsku zajednicu.

Unaprijed zahvaljujem na vašem vremenu!

S toplim pozdravima,

Fiona


O Fioni:

Fiona Brennan je voditeljica zadužena za angažmana pacijenata u članskim organizacijama.

Fiona se pridružila EHC-u 2017. godine i trenutno je jedna od službenica za programe zajednice, a njen rad se usredotočuje na aktivnosti vezane za mlade, uključujući obuke i radionice te program članstva za mlade (Youth Fellowship Program).

Fiona je ranije radila osam godina za Udruženje hemofiličara Irske. Fiona ima diplomu i magisterij iz psihologije sa Sveučilišta Trinity College Dublin, te trenutno završava doktorat iz psihotraumatologije.

Fiona je veliki prijatelj našeg udruženja.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email