Poremećaji Koagulacije

hemofilija-scaled

Vrste poremećaja koagulacije

Hemofilija je najčešće nasljedni poremećaj zgrušavanja krvi kod kojeg se krv oboljelih ne zgrušava na odgovarajući način, uslijed nedostatka ili nedovoljne aktivnosti faktora koagulacije- proteina koji se nalaze u krvi i koji djeluju kaskadno, odnosno aktiviraju jedan drugoga kako bi se krv zgrušala.

Polja na kojima djelujemo

Lociranje i registracija osoba sa hemofilijom

Stvaranje nacionalnog registra osoba sa hemofilijom je postavljeno kao jedan od najvažnijih ciljeva Udruženja hemofiličara i ostaje jedan od prioriteta Udruženja hemofiličara Bosne i Hercegovine u budućnosti.

Saznaj više

Lobiranje za poboljšanje tretmana hemofilije

Kontakti sa relevantnim državnim i zdravstvenim ustanovama i institucijama i lobiranje za bolju zdravstvenu i društvenu brigu o osobama sa hemofilijom jesu stalna briga naših volontera.

Saznaj više

Donacije produkata za tretman hemofilije

Udruženje hemofiličara Bosne i Hercegovine je, zahvaljući podršci Svjetske federacije hemofilije (WFH), Udruženja hemofiličara Irske (IHS) i velikih farmaceutskih kompanija, osiguralo donacije velikih količina produkata za tretman osoba sa hemofilijom.

Saznaj više
ba-003

Imate pitanje?

Ukoliko imate pitanja ili su vam potrebne informacije vezane za osobe sa hemofilijom, možete nam se javiti putem naše kontakt forme.