Poziv na učešće – EHC radionica za mlade lidere 2024

 

POZIV ZA NOMINACIJE

– EHC radionica za mlade lidere 2024 –

Poštovani članovi nacionalne članske organizacije EHC-a,

Nadamo se da ste dobro! Dok se približavamo kraju 2023. godine, skrećemo pažnju naše uzbudljive planove za 2024. godinu!

EHC sa zadovoljstvom obaveštava naše nacionalne članice organizacije NMO (national member organization) da je otvoren poziv za nominacije vaših mladih članova koji žele učestvovati na EHC Radionici za Radionicu mladih lidera 2024. pod nazivom “Stani, Govori, Uključi se u Razgovor”. Radionica će se održati od 5. do 7. aprila 2024. godine.

Radionica za 2024. ima za cilj opremiti učesnike alatima i strategijama kako bi bili aktivnije uključeni u svoje NMO-ove na različite načine. Radionica će tematski biti zasnovana na tri modula: volontiranje i angažovanje mladih u NMO-u; strateški pristup radu organizacije pacijenata; uključivanje sa farmaceutskom industrijom i drugim spoljnim zainteresovanim stranama.
Program će se sastojati od kombinacije interaktivnih prezentacija iskusnih trenera, zajedno s mnogim praktičnim i interaktivnim vježbama, koje će pomoći učesnicima da učvrste stečeno znanje. Program je priložen ovdje za vašu pažnju.

Radionica je namijenjena koristi kako učesnicima, tako i nominiranim NMO-ovima, podržavajući rast i razvoj volonterskih zajednica NMO-a. Stoga vas molimo da nominujete kandidate koji ispunjavaju sljedeće kriterije:

 • Pacijent s hemofilijom, VWD ili drugim rijetkim poremećajem krvarenja ili nosilac istog, ili ima minimalno jednu godinu dokazanog postojećeg ili prethodnog angažmana u NMO-u;
 • Starosti između 21-30 godina;
 • Vješt u pismenom i usmenom engleskom jeziku i može aktivno učestvovati u interaktivnom obuci radionice;
 • Aktivno će učestvovati u obuci i svakoj traženoj naknadnoj aktivnosti ili izvještavanju;
 • Ima sposobnost aktivnog učešća ili daljnjeg angažovanja u vašem NMO-u, kao i sposobnost uključivanja drugih mladih;
 • Dostupan je tokom datuma od petka, 5. do 7. aprila 2024. godine, molimo vas da pogledate preliminarni program za tačne termine.

Ne postoji ograničenje broja nominacija koje svaka NMO može podnijeti. Međutim, radionica ima samo 16 raspoloživih mjesta. EHC Omladinski odbor će pregledati sve prijave. Kandidati će biti odabrani na osnovu zasluga, uzimajući u obzir gore navedene kriterije. Osobe koje su već učestvovale u prethodnim EHC Radionicama za Vođstvo mladih su odgovorene od apliciranja. Osobe koje su se prethodno prijavile, ali nisu bile odabrane i stoga nisu učestvovale u prethodnim Radionicama za Vođstvo mladih, pozvane su da ponovo apliciraju ako i dalje ispunjavaju kriterije.

Molimo vas da svoje potpune nominacije pošaljete na Fiona.brennan@ehc.eu 
i admir.mehic@ehc.eu najkasnije do petka, 26. januara 2024. godine; nominacije moraju uključivati:

 • Popunjen formular za nominaciju;
 • Motivaciono pismo napisano od strane kandidata, koje opisuje njegovo/ njeno iskustvo s NMO-om ili druga relevantna iskustva, motivaciju za učešće na radionici i buduće aspiracije u vezi s NMO-om i zajednicom hemofilije;
 • Preporučeno pismo od predsjednika NMO-a.

  NAPOMENA: Učesnicima radionice obezbjeđen je prevoz (avio karta), smještaj (hotel) i hrana. 

Za više informacija možete pogledati našu web stranicu ovdje ili kontaktirati Fionu Brennan, Admira Mehića.

U ime Upravnog odbora i našeg odbora za mlade, radujemo se uskoro primanju vaših nominacija!

S najboljim željama,

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email